Skip to main content

Στις αρχές του χρόνου το πόρισμα για το παρ΄ ολίγον σιδηροδρομικό δυστύχημα

Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2010 θα έχει συνταχθεί το πόρισμα σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμ
Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2010 θα έχει συνταχθεί το πόρισμα σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή και σε αντίθετη κατεύθυνση, στην περιοχή των Σερρών και την τελευταία στιγμή απεφεύχθη μια ενδεχόμενη σύγκρουση των δύο συρμών.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, σήμερα το μεσημέρι, έχει συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ, που διερευνούν το περιστατικό, ενώ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των υπευθύνων, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο σταθμάρχες.

Επίσης στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι την Κυριακή το βράδυ η αμαξοστοιχία InterCity 91, στην οποία επέβαιναν 55 ταξιδιώτες και 3 εργαζόμενοι, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και προερχόμενη από την Αλεξανδρούπολη, πήρε εντολή να αλλάξει ράγες στο σταθμό Γαζώρου Σερρών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία της αμαξοστοιχίας 444 η οποία με 37 επιβάτες και 7 εργαζόμενους κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη. Όμως, πήρε εντολή από τον Σιδηροδρομικό σταθμό Σερρών να αλλάξει γραμμές στο σταθμό Φωτολίβου, με αποτέλεσμα, οι δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται στην ίδια γραμμή και σε αντίθετη κατεύθυνση.

Τελικά, μέσω της ενδοεπικοινωνίας, οι αρμόδιοι αντελήφθησαν το γεγονός και ακινητοποίησαν τα δύο τρένα στην περιοχή του σταθμού Λευκοθέας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν γίνει στο δίκτυο του Οργανισμού 23 μεγάλα ατυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 4 μηχανοδηγοί, ενώ άλλοι δύο έχουν μείνει ανάπηροι.

ZENITH