Skip to main content

Στις Βρυξέλλες Τσίπρας, Βαρουφάκης, Δραγασάκης

Με το κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Με το κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και τον αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει μία μέρα νωρίτερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρακολουθήσει επί βελγικού εδάφους τα τεκταινόμενα στο έκτακτο Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Δραγασάκης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής ενώ θα παίξει σημαντικό ρόλο και στις σημερινές διαπραγματεύσεις.

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών  θα συνοδεύεται στο σημερινό έκτακτο Eurogroup από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα.

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης συνοδεύεται από τον άτυπο σύμβουλό του, Αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Σημειώνεται πως στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη η ειδική σύμβουλος του υπουργού η γνωστή οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη.

ZENITH