Skip to main content

Στις διεθνείς αγορές με όπλο την καινοτομία η Karabinis Medical

Με ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 50% στην εξαετία της ύφεσης η ελληνική εταιρεία. Στην παγκόσμια αγορά Υγείας το καινοτόμο αντιμικροβιακό θερμόμετρο Alfacheck Antimicrobial.

Με ρυθμό ανάπτυξης 53% έτρεξε μέσα στην εξαετία της ύφεσης η Karabinis Medical, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία είναι ο καλύτερος τρόπος υπέρβασης των πιεστικών συνθηκών της κρίσης.

 

Η ελληνική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον κλάδο Υγείας, έκλεισε τη χρήση του 2014 με πωλήσεις περί τα 10 εκατ. ευρώ και κέρδη 700 χιλ. ευρώ, βάζει πλέον πλώρη για τη συστηματική προώθηση των προϊόντων της στις διεθνείς αγορές.

 

Μόλις, πρόσφατα, η Karabinis Medical λάνσαρε στην αγορά το καινοτόμο αντιμικροβιακό θερμόμετρο Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400, το πρώτο με την εφαρμογή κράματος αντιμικροβιακού χαλκού Cu+ παγκοσμίως. Η τεχνολογική εφαρμογή του είναι πατενταρισμένη από την ίδια την ελληνική εταιρεία και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς - νοσηλευτές – ασθενείς).

 

Βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Alfacheck Antimicrobial AT400 είναι ότι ναι μεν λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα ψηφιακά θερμόμετρα ως προς την θερμομέτρηση του πυρετού, αλλά διακρίνεται και από μία σημαντική και απόλυτα χρηστική διαφοροποίηση: έχει εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού η δράση του οποίου μειώνει τα μικρόβια και ελαχιστοποιεί τη μετάδοση ασθενειών από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Καραμπίνης, βασικός στόχος της επιχείρισης είναι η προώθηση του καινοτόμου θερμόμετρου την παγκόσμια αγορά. «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία τόσο με Ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Ένα τόσο καινοτόμο προϊόν με χρηστική και ουσιώδη αξία μπορεί να προωθηθεί σε όλες τις χώρες σύμφωνα πάντα με το κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο και φυσικά μέσω αξιόπιστων συνεργασιών», τονίζει ο ίδιος.

 

Image
Στις διεθνείς αγορές με όπλο την καινοτομία η Karabinis Medical

Πώς, όμως, γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του καινοτόμου προϊόντος; «Όλες οι ιδέες έχουν μια αφορμή ή αλλιώς αν θέλετε ένα έναυσμα σκέψης που θα οδηγήσει στην σωστή ιδέα. Η αφορμή λοιπόν για την ιδέα αυτού του τόσο καινοτόμου και απόλυτα χρηστικού θερμομέτρου δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας», τονίζει και προσθέτει: «Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση του στη συνέχεια στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα, κλινικές μελέτες και κατοχύρωση της παγκόσμιας πατέντας ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα σε πραγματικό προϊόν υγείας».

 

Σύμφωνα με τον κ.Καραμπίνη, η εταιρεία, με όπλο το εξειδικευμένο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και γνώμονα την αναβάθμιση ποιότητα ζωής των ανθρώπων, θα συνεχίσει να παράγει νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, χρηστικά και αναγκαία για το σύνολο της αγοράς Υγείας.

ZENITH