Skip to main content

Στις γερμανικές σχέσεις βασίζεται ο εκσυγχρονισμός της ρωσικής οικονομίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα Πέμπτη την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, να προωθήσουν τις εμπορικές τους σχέσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα Πέμπτη τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να προωθήσουν τις εμπορικές τους σχέσεις και δήλωσε ότι βασίζεται στις γερμανικές επενδύσεις για την ενίσχυση των σχεδίων του για εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Ο Ρώσος ηγέτης έχει κάνει έκκληση για στενότερους δεσμούς με τη Δύση και έχει δηλώσει ότι οι εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ μπορούν να διαμορφώσουν τις συμμαχίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του σχεδίου του για να επανεντάξει τη Ρωσία, αφότου η κρίση αποκάλυψε τις αδυναμίες του οικονομικού του μοντέλου.

«Βασιζόμαστε στις γερμανικές δομές που συμμετέχουν στον εκσυγχρονισμό των...εταιριών», είπε ο Μεντβέντεφ στη Γερμανίδα καγκελάριο. Σύμφωνα με στοιχεία των ρωσικών τελωνειακών αρχών, η Γερμανία και η Ολλανδία ήταν οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Μόσχας τον περασμένο χρόνο, ακολουθούμενες από την Κίνα.

Η Μέρκελ, η οποία αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα τους τελευταίους λίγους μήνες, ταξιδεύει συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών, στη Ρωσία, το Καζακστάν και την Κίνα, προσβλέποντας στην υπογραφή μίας σειράς επικερδών συμφωνιών. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι επικεφαλής της Volkswagen, της Siemens, της Airbus, της εταιρίας χημικών BASF, της Metro και της Commerzbank.

ZENITH