Skip to main content

Στις κάλπες για νέο πρύτανη το ΑΠΘ

Άνοιξαν οι κάλπες στο ΑΠΘ για την ανάδειξη του της νέας πρυτανικής αρχής, με όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο εκλεκτορικό σώμα.
Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής αρχής, με όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο εκλεκτορικό σώμα,  το οποίο ανέρχεται στον αριθμό ρεκόρ των 85.000 ατόμων.

Αναλυτικότερα, δικαίωμα ψήφου στα 55 εκλογικά τμήματα έχουν 81.000 φοιτητές, διαμορφώνοντας κατά 40% το σχήμα που θα ηγηθεί για την επόμενη τετραετία του ακαδημαϊκού ιδρύματος, τα 2.000 μέλη ΔΕΠ, με την ψήφο τους να έχει βαρύτητα 50%, καθώς και τα 1.600 άτομα του προσωπικού.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7.30 το απόγευμα, με τις κάλπες να έχουν στηθεί στα κτίρια της Θεολογίας, της ΝΟΠΕ και της νέας Φιλοσοφικής. Σε περίπτωση μη ανάδειξης με απόλυτη πλειοψηφία ενός σχήματος από την πρώτη ψηφοφορία (που είναι και το πιθανότερο σενάριο), ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 7.30 το απόγευμα στον ίδιο τόπο και με την ίδια κατανομή των ψηφοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι τον πρυτανικό θώκο διεκδικούν η καθηγήτρια Βασιλική Δεληγιάννη - Κουιμτζή, ο καθηγητής Νίκος Καλογήρου, ο καθηγητής Ιωάννης Μυλόπουλος, ο καθηγητής Ανέστης Φιλιππίδης, ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, ο καθηγητής Γεώργιος Μαργαρίτης και ο καθηγητής Σωκράτης Δεληβογιατζής.

Εξάλλου, σκιές έχουν πέσει στις αυριανές εκλογές στο γειτονικό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς το υποψήφιο σχήμα «Δύναμη Δημιουργίας», με επικεφαλής την καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παρούλα Νάσκου - Περράκη, καταγγέλλει αδιαφανείς πρακτικές στη διαδικασία.

ZENITH