Skip to main content

Στις κάλπες σήμερα οι Βρετανοί

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκατ. Βρετανοί για την πλέον αμφίρροπη βουλευτική αναμέτρηση, με τους «Τόρις» του Ντέηβιντ Κάμερον να φαίνονται να έχουν το προβάδισμα και τους Εργατικούς να ισοψηφούν
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκατ. Βρετανοί για την πλέον αμφίρροπη βουλευτική αναμέτρηση, με τους «Τόρις» του Ντέηβιντ Κάμερον να φαίνονται να έχουν το προβάδισμα και τους Εργατικούς να ισοψηφούν με τους Φιλελευθέρους Δημοκράτες.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχρά από τις 06:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 21:00 (24:00 ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 22:00 ώρα GMT.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει το πρόβλημα ενός τεραστίου ελλείμματος και κανένα από τα κόμματα δεν φαίνεται προς το παρόν ικανό να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Από τις διάφορες δημοσκοπήσεις συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό 52% κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, 46% δίνουν νίκη στους Συντηρητικούς και ένα μόλις 2% νίκη στο κόμμα των Εργατικών.

Για να κυβερνήσει, όμως, το κόμμα χρειάζεται μια ελάχιστη πλειοψηφία περίπου είκοσι θέσεων, καθώς με λιγότερες θέσεις είναι σχεδόν αδύνατη η επιβολή σκληρών μέτρων.

Οι traders στοιχηματίζουν ότι όποιο κόμμα καταφέρει να εξασφαλίσει ισχυρή πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα παρουσιάσει πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος, στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής κατάταξης Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας από τη Standard & Poor΄s την προηγούμενη εβδομάδα και εν μέσω φόβων μήπως η Βρετανία αποτελέσει τον επόμενο στόχο για τους κερδοσκόπους.

ZENITH