Skip to main content

Στο 1,4 δισ. ευρώ η μαύρη τρύπα των εσόδων στο εξάμηνο!

Μπορεί η αγορά ενέργειας και τα κλειστά επαγγέλματα να μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ωστόσο άλλο είναι το θέμα που καίει την τρόικα και τον Παπακωνσταντίνου.
Μπορεί η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων να μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, όμως, για τη τρόικα των ελεγκτών εξαιρετικά επίκαιρο ήταν και παραμένει άλλο ένα θέμα, αυτό των εσόδων και της σημαντικής υστέρησης που παρατηρείται στην είσπραξη τους.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτό το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών. Πληροφορίες της Voria.gr ανεβάζουν το ύψος της μαύρης τρύπας από το συγκεκριμένο μέτωπο στο 1,4 δισ ευρώ για το α΄ εξάμηνο, χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει που θα διαμρφωθεί το μέγεθος των απωλειών στο τέλος του χρόνου. Η τρόικα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι με την αύξηση των έμμεσων φόρων λύση δεν δίνεται, καθώς μειώνεται η κατανάλωση, οπότε βαθαίνει η ύφεση, οπότε από κοινού με τον κ.Παπακωνσταντίνου αναζητούν άλλες διόδους.

ZENITH