Skip to main content

Στο 1 ευρώ το ελάχιστο κεφάλαιο για σύσταση ΕΠΕ στη Βουλγαρία

Ο πρόεδρος της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομίας, Μάρτιν Ντιμιτρόφ, χαρακτήρισε την τροποποίηση του εμπορικού κώδικα ως το πρώτο, τολμηρό μεταρρυθμιστικό βήμα για την ενθάρρυνση της επιχε
Στο συμβολικό ποσό του ενός ευρώ (δύο λέβα) ορίστηκε, σήμερα, το ελάχιστο κεφάλαιο που απαιτείται για τη σύσταση Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) στη Βουλγαρία, με βάση την τροπολογία που ενέκρινε, σε δεύτερη ανάγνωση, με μεγάλη πλειοψηφία, η βουλγαρική Βουλή.
Η τροποποίηση του εμπορικού κώδικα για την απλοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στοχεύει στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού πνεύματος και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομίας, Μάρτιν Ντιμιτρόφ, χαρακτήρισε την τροποποίηση του εμπορικού κώδικα ως το πρώτο, τολμηρό μεταρρυθμιστικό βήμα για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση του απαιτούμενου κεφαλαίου για τη σύσταση ΕΠΕ από 2.500 ευρώ σε 1 ευρώ αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στο επιχειρηματικό πνεύμα, κατά κύριο λόγο, της νέας γενιάς.

Επίσης, η τροποποίηση εκτιμάται πως θα συμβάλλει στη τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ταχεία ανάρρωση της βουλγαρικής οικονομίας.

Το μέτρο εναρμονίζεται πλήρως με τις αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, οι οποίες έχουν ήδη αποδείξει τη θετική επίδραση τους στις οικονομικές εξελίξεις, πρόσθεσε ο κ. Ντιμιτρόφ.Με τη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής μειώθηκε ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο των ΕΠΕ, το οποίο είχε προσδιοριστεί σε 100 λέβα (περίπου 50 ευρώ) στο σχετικό σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, που δεν πρόλαβε να περάσει από το κοινοβούλιο πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

ZENITH