Skip to main content

Στο 6,8% η ανεργία στη Νέα Ζηλανδία

Η ανεργία στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε από 6% σε 6,8% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, ακυρώνοντας την μείωση που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο και καταδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη αστάθει
Η ανεργία στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε από 6% σε 6,8% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, ακυρώνοντας την μείωση που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο και καταδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη αστάθεια στην αγορά εργασίας, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας σήμερα Πέμπτη.

Το σύνολο των ανέργων αυξήθηκε κατά 19.000 το συγκεκριμένο τρίμηνο φθάνοντας τους 159.000, αύξηση η οποία δεν ήταν αναμενόμενη, όπως εξ άλλου και η μείωση την προηγούμενη περίοδο, ανέφερε ο Πίτερ Γκάρντινερ, υπεύθυνος για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας.

Ο Γκάρντινερ είπε ότι οι μεταβολές αυτές καταδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας ακόμα μεταβάλλεται βάσει του οικονομικού κλίματος, καθώς η Νέα Ζηλανδία βγαίνει από την ύφεση, Το ποσοστό πάντως είναι κάτω από το 7,1% που είχε καταγραφεί το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2009.

Το ποσοστό ανεργίας βασίζεται σε έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών--15.000 σε όλη τη χώρα.

ZENITH