Skip to main content

Στο 64% οι αναπληρώσεις στο συνταξιοδοτικό

Περίπου στο 63% με 64% θα ανέρχονται οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Περίπου στο 63% με 64% θα ανέρχονται οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Όλες οι αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κλείδωσαν μετά τη συνάντηση του κ. Λοβέρδου με την τρόικα, ενώ σχετικά με τα εργασιακά, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν οι εργασιακές σχέσεις», συμπληρώνοντας πως από μέρους της τρόικας υπήρξε κάποια νέα πρόταση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλη την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα. «Μπροστά σ’αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος γιακανέναν μας και για κανένα λόγο. Η χώραθα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη», τόνισε, ενώ υπογράμμισε:  «Και γι’αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε σε συνεννόηση με τουςεταίρους μας, αλλά και σε συνεννόηση και με τους δανειστές μας, νακάνουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, κατοχυρώνοντας όσαπερισσότερα μπορούμε, σ’αυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγω για δύσκολες ώρες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα δοθεί η μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πειστεί η κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες.

ZENITH