Skip to main content

Στο αρχείο η καταγγελία για «διπλό-πληρωμή» πρώην προέδρου της Εγνατίας Οδού

Αρχειοθετείται η δικογραφία για τη διπλή πληρωμή του καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Παρασκευά Σαββαΐδη, είχε διοριστεί στη θέση του προέδρου της Εγνατίας Οδού

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος ενέκρινε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τη διπλή πληρωμή του καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Παρασκευά Σαββαΐδη, ο οποίος είχε διοριστεί στη θέση του προέδρου της «Εγνατία Οδός ΑΕ», τον Νοέμβριο 2012.  

Σύμφωνα με καταγγελία ο καθηγητής δεν ενημέρωσε για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων το πανεπιστήμιο και συνέχισε να λαμβάνει τη μισθοδοσία του, ως ακαδημαϊκός, ενώ παράλληλα πληρωνόταν και από την ανώνυμη εταιρεία.

Ωστόσο, από την έρευνα προέκυψε ότι είχε γνωστοποιήσει τα πάντα στη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ επέστρεψε τα χρήματα που του καταβλήθηκαν. Πρόκειται για το συνολικό ποσό των 32.414 ευρώ που έλαβε από τις 30 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 19 Ιουλίου 2013.

Ο κ. Σαββαΐδης αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Εγνατία Οδό τον Δεκέμβριο του 2014, για προσωπικούς του λόγους, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, στο ΑΠΘ.

Τελικά, ο κ. Δημόπουλος ενέκρινε τη σχετική αναφορά της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Χριστίνας Καπαμά που ζήτησε να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο.

ZENITH