Skip to main content

Στο ασφαλιστικό η νέα σύγκρουση Μπακογιάννη-Σαμαρά

Σκληρή κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, Αντ.Σαμαρά, άσκησε η ανεξάρτητη βουλευτής, κατηγορώντας τον πως έχει καταστήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αρχηγικό» και όχι «πολυσυλλεκτικό».
Σκληρή κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, άσκησε για μία ακόμη φορά η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας τον πως έχει καταστήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αρχηγικό» και όχι «πολυσυλλεκτικό». Σχετικά με τη θέση της για το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο,υπογράμμισε πως δεν το έχει μελετήσει επαρκώς και δεν έχει αποφασίσειγια τη στάση που θα τηρήσει κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή,ενώ κάλεσε τους βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτήν να κάνουν ότιθεωρούν σωστό. «Στόχος μου δεν είναι η διάσπαση. Ο κάθε βουλευτήςπρέπει να κάνει αυτόπου πιστεύει σωστό. Δεν θα πω εγώ σε κανέναν τι να κάνει».

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο αρχηγός της ΝΔ «διέγραψε ένα βουλευτή που στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε ποσοστό 40%.Δεν είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα πλέον η ΝΔ. Ακολουθεί μια σκληράαρχηγική γραμμή».

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για την ίδρυση νέου κόμματος, δηλώνοντας πως έχει σκεφτεί τη δημιουργία ενός χώρου «με ιδέες ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες». Ωστόσο υπογράμμισε πως βασικός της στόχος αυτή τη στιγμή είναι να εργαστεί για το καλό της χώρας.

Τέλος, αποστασιοποιήθηκε από την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, επισημαίνοντας: «Το κόστος της συμμετοχής μου στην κυβέρνηση Καραμανλή το πλήρωσα ακριβά και σε εσωκομματικό επίπεδο», ενώ τόνισε πως κατά την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα έπρεπε να ανεβεί στο βήμα της Βουλής.

ZENITH