Skip to main content

Στο αυτόφωρο τρία άτομα για τα χθεσινά επεισόδια

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν πριν τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν πριν τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράβαση του νόμου περί αθλητισμού και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Όπως ανακοινώθηκε, δύο εκ των κατηγορουμένων συνελήφθησαν, επειδή μαζί με άλλα άτομα πετούσαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς, έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο τρίτος συλληφθείς κατηγορείται για κατοχή δύο πυρσών.

Στο μεταξύ, ΕΔΕ διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σχετικά με το περιστατικό, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης, όταν αστυνομικός -εκτός υπηρεσίας- πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στη συμπλοκή, από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι ομάδα φιλάθλων του ΠΑΟΚ, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με διακριτικά της ομάδας τους, προκάλεσαν φθορές, με χρήση ξύλινων ροπάλων, μαχαιριών και άλλων αντικειμένων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βρίσκονταν φίλοι του Άρη, με συνέπεια να τραυματιστούν δύο φίλοι των «κιτρίνων».

«Διερχόμενος αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλαμβανόμενος ότι τα άτομα αυτά προσπαθούσαν να πλήξουν με μαχαίρι δύο από τους θαμώνες, πυροβόλησε ελεγχόμενα στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, ενώ δεν έγινε σύλληψη.

ZENITH