Skip to main content

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας μετά από πρόσκληση της Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 23 Μαρτίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Στις 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σήμερα το πρωί η κα Μέρκελ ζήτησε τηλεφωνικό ραντεβού με τον πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Με την κίνησή της αυτή η Γερμανίδα καγκελάριος επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των δύο χωρών, με επιθετικές δηλώσεις ένθεν κακείθεν. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν θετικά την πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότι δείχνει μία  διάθεση για πολιτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, που θα μπορούσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο.  

ZENITH