Skip to main content

Στο κενό οι έρευνες για κερδοσκοπικά παιχνίδια

Κανενός είδους κερδοσκοπική ή έκνομη ενέργεια δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής η έρευνα που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αγορά CDS, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Κανενός είδους κερδοσκοπική ή έκνομη ενέργεια δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής η έρευνα που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αν και η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η Επιτροπή κατέληξε ότι οι αγορές CDS είναι πολύ μικρές για να επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο την πορεία των κρατικών ομολόγων οποιασδήποτε χώρας. Ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας, μόλις τα 10 δισ. ευρώ του χρέους από τα συνολικά 300 δισ. ευρώ διαπραγματεύεται στην αγορά ασφαλίστρων κινδύνου.

Εντούτοις, όπως έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό που τίθεται προς εξέταση είναι οι αρνητικές επιπτώσεις από την καθαρή κερδοσκοπική διάθεση όσων συναλλάσσονται CDS, που αποσταθεροποιεί και κάνει ευμετάβλητο το κλίμα στις διεθνείς αγορές εις βάρος των ελληνικών ομολόγων, διογκώνοντας τα spreads.

ZENITH