Skip to main content

Στο κόκκινο αύριο περιοχές της χώρας

Για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών προειδοποιεί για αύριο η Γενική Γραμματεία. Στο κόκκινο μεταξύ άλλων Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη
Στο κόκκινο αύριο περιοχές της Ελλάδας για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία για αύριο Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Ευβοίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου,  Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ZENITH