Skip to main content

Στο κόκκινο το ΧΑ

Καθυστερημένη αντίδραση προκάλεσε στους επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody΄s, με αποτέλεσμα να εξανεμίσει τα πρωινά κέρδη.
Καθυστερημένη αντίδραση προκάλεσε στους επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody΄s. Αρχικά, οι επενδυτές έδειξαν να μην πτοούνται από την «παράλογη υποβάθμιση», όπως τη χαρακτήρισε ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όμως το νέο «κούρεμα» 5% της ΕΚΤ έκοψε τα φτερά των επενδυτών, εξανεμίζοντας τα πρωινά κέρδη.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.530,04 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,69%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 111,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,02% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,09%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,13%) και των Κατασκευών (-2,11), έντονες πιέσεις δέχθηκε και ο δείκτης των Τραπεζών (-1,70%) . Αντιθέτως τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+2,56%) και των Οικιακών (+2,54%).

Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν 91 κινήθηκαν ανοδικά, 83 πτωτικά και 134 παρέμειναν σταθερές. 

ZENITH