Skip to main content

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Σαρκοζί

Το ποσοστό δημοτικότητας του Σαρκοζί είναι το μικρότερο από το 2007, οπότε και ανέλαβε τη Γαλλική προεδρία, και ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά που έχει καταγράψει ποτέ Γάλλος πρόεδρος.
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί είναι πιο χαμηλή από ποτέ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία TNS Sofres για λογαριασμό του περιοδικού Le Figaro. Πιο συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του Σαρκοζί μειώθηκε τον Ιούνιο κατά δύο μονάδες στο 26%, με το 71% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.

Η πτώση της δημοτικότητας αποδίδεται στα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται υπουργοί του, στη δυσαρέσκεια για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και στην αποτυχία της γαλλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ.

Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό δημοτικότητας που έχει καταγράψει ο Σαρκοζί από το 2007, οπότε και ανέλαβε την προεδρία, και ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά που έχει καταγράψει ποτέ Γάλλος πρόεδρος. Η δημοτικότητα του Σαρκοζί πέφτει σταθερά από τον Οκτώβριο εξαιτίας της εύθραυστης οικονομίας και της αυξανόμενης ανεργίας.

ZENITH