Skip to main content

Στο Παρίσι το επιβατικό Α380 της «Singapore», μετά από δίωρη πτήση

Στο γιγαντιαίο επιβατικό Airbus Α380 της «Singapore Airlines» διαπιστώθηκε «βλάβη στα ηλεκτρονικά κυκλώματα» στην περιοχή της κουζίνας του μετά από δίωρη πτήση από το Παρίσι προς την Ασία.
Το γιγαντιαίο επιβατικό Airbus Α380 της «Singapore Airlines» μετά δίωρη πτήση από το Παρίσι (προς την Ασία) επέστρεψε νωρίτερα σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού όταν διαπιστώθηκε «βλάβη στα ηλεκτρονικά κυκλώματα» στην περιοχή της κουζίνας του, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, προσθέτοντας ότι «σύντομα, το δρομολόγιο θα γίνει κανονικά».

«Ο κυβερνήτης αποφάσισε το αεροπλάνο να επιστρέψει στο Παρίσι μετά δύο ωρών πτήση (...) μετά το πρόβλημα στην περιοχή της κουζίνας του αεροπλάνου», ανακοίνωσε η εν λόγω εταιρεία. «Η βλάβη αυτή ήταν ήσσων, δεν ζημίωνε την ασφάλεια των επιβατών μας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όμως, τέλη Σεπτεμβρίου στο ίδιο δρομολόγιο της «Singapore» παρατηρήθηκε βλάβη στον έναν--από τους τέσσερις--κινητήρες «Ρόλς Ρόϊς» κι επίσης το αεροπλάνο επέστρεψε στο Παρίσι.

Το μοναδικό ίδιο αεροσκάφος της «Air France» δεν απογειώθηκε την προγραμματισμένη ώρα χθες Τρίτη από τη Νέα Υόρκη--261 από τους 511 επιβάτες ζήτησαν και κατανεμήθηκαν σε άλλες πτήσεις της γαλλικής εταιρείας για το Παρίσι. Το Α380 της «Air France» την 30η Νοεμβρίου επέστρεψε στο «Τζ.Φ. Κένεντι» μετά σχεδόν δύο ωρών πτήση «λόγω βλάβης σ ένα από τα ηλεκτρονικά κυκλώματα» στο πιλοτήριό του.

Τα δρομολόγια της γαλλικής εταιρείας γίνεται σε καθημερινή βάση από τις 23 Νοεμβρίου φέτος.

Η κατασκευάστρια κοινοπραξία «Airbus» ανέφερε σήμερα ότι «το Α380 έχει ήδη πραγματοποιήσει 9.500εμπορικές πτήσεις (...) με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια επιβάτες».


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH