Skip to main content

Στο πειθαρχικό σήμερα οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου των αιρετών παρουσιάζονται σήμερα τα έξι μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης τα οποία διώκονται γ

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου των αιρετών παρουσιάζονται σήμερα τα έξι μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης τα οποία διώκονται για την υπόθεση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Κατηγορούμενοι ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου είναι ο πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο επίσης πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Αρβανίτης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αναστάσιος Τελίδης, Μαρία Ακριτίδου – Γιαννουλοπούλου και Στεφανία Τανιμανίδου.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στις 10.00 στο γραφείο 307, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου  Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να παρευρεθούν στο δικαστήριο, στηρίζοντας τους έξι συναδέρφους τους. «Είναι παράδοξο να παραπέμπονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ με υπουργική απόφαση κατοχυρώθηκαν οι θέσεις εργασίας των περίπου 550 συμβασιούχων» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, το σωματείο συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης προκήρυξε στάση εργασίας, προκειμένου οι συμβασιούχοι να βρεθούν στο πλευρό των δημοτικών συμβούλων, που παραπέμπονται. Ανακοίνωση – στήριξης εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παραπομπή γίνεται επειδή τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε τους συμβασιούχους, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει ομόφωνα το δημοτικό συμβουλίο.

ZENITH