Skip to main content

Στο πλευρό του δήμου Παγγαίου η ΤΕΔΚ Καβάλας

Στη διατύπωση αιτήματος προς τον υπουργό Εσωτερικών για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Παγγαίου, ύστερα από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών του 2009, κατέληξαν ομόφωνα χθες (8/1)
Στην έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Καβάλας, χθες νωρίς το απόγευμα, μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του δολοφονηθέντος δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη και τη σχετική εισήγηση του προέδρου της ΤΕΔΚ (δημάρχου Ελευθερούπολης) Γιάννη Φιλόσογλου, οι δήμαρχοι του νομού Καβάλας αποφάσισαν ν’ απευθυνθούν στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων στο δήμο Παγγαίου ζητώντας τα εξής:
1.    Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στο δήμο Παγγαίου, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις άμεσες λειτουργικές δαπάνες του, από τις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».
2.    Τη δέσμευση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης για διάθεση κονδυλίων από τα διαδημοτικά του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», ώστε να εξοφληθούν κάποια σε εξέλιξη έργα στο δήμο Παγγαίου.
3.    Την κατά παρέκκλιση λήψη απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών για έγκριση χρηματοδότησης της ΤΕΔΚ Καβάλας προς το δήμο Παγγαίου προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών –ανάλογα με το οικονομικό άνοιγμα που θα διαπιστωθεί στο ταμείο του.
4.    Τον διορισμό Ταμία στο δήμο Παγγαίου, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενεργούν αρμόδιοι της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στο ταμείο του δήμου.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από την ΤΕΔΚ Καβάλας αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνται, ώστε περί τα τέλη του μήνα (το αργότερο) να έχουν μπει οι πρώτες ενισχύσεις στο ταμείο του δήμου Παγγαίου και να αντιμετωπιστούν τα πιο πιεστικά προβλήματά του.  Η ΤΕΔΚ Καβάλας φαίνεται διατεθειμένη να ενισχύσει το δήμο Παγγαίου με ένα ποσό 50 – 100.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα ο νέος δήμαρχος

Για μεθαύριο Δευτέρα (αντί για αύριο) μετατέθηκε τελικά η εκλογή του νέου δημάρχου Παγγαίου, στη θέση του αδικοχαμένου Τριαντ. Κουκούδη. Αύριο θα συνέλθει η πλειοψηφούσα ομάδα του δήμου, προκειμένου να καταλήξει στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου για το τρέχον έτος. Εκτός απροόπτου, νέος δήμαρχος Παγγαίου θα αναδειχθεί ο έως τώρα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Απόστολος Τσακίρης (από τη Νικήσιανη), ενώ στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα επανέλθει ο εκπαιδευτικός Στέργιος Κεχαγιάς (από το Παλαιοχώρι).

ZENITH