Skip to main content

Στο σφυρί η Telekom Serbia με τον ΟΤΕ να παρακολουθεί

Το βλέμμα της στη Σερβία έχει στραμμένο η διοίκηση του ΟΤΕ, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προανήγγειλε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού τουλάχιστον 40% της Telekom Srbija, στην οποί
Το βλέμμα της στη Σερβία έχει στραμμένο η διοίκηση του ΟΤΕ, καθώς δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών η κυβέρνηση της χώρας προανήγγειλε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού τουλάχιστον 40% της Telekom Srbija, στην οποία ο οργανισμός συμμετέχει με 20%.

Αναλυτικά, ο αναπληρωτής Σέρβος ΥΠΟΙΚ, Vuc Djokovic, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την πρόσκληση για την πώληση πακέτου μετοχών στην Telekom Serbia μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται η εισήγηση του συμβούλου (Citigroup) για το εάν θα διατεθεί ποσοστό 40% ή τελικά 50% συν μία μετοχή. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει στον σερβικό πάροχο.

Ο ΟΤΕ είχε αποκτήσει το ποσοστό του έναντι 310 εκατ. ευρώ το 1997, ενώ σήμερα η εν λόγω συμμετοχή έχει εγγραφεί στον ισολογισμό αντί 155 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η αξία της Telekom Serbia αποτιμάται στα 2 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι η συμμετοχή του οργανισμού «πιάνει» 400 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης, καθώς η αποχώρηση του οργανισμού από τη Σερβία θεωρείται ως ένα πολύ ισχυρό σενάριο και τα 400 εκατ. ευρώ δεν θα του «κακόπεφταν».

ZENITH