Skip to main content

Στο «σκαμνί» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό

Σε απολογία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών στο «Παλατάκι» κλήθηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Σε απολογία από την αθλητική Δικαστή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών στο «Παλατάκι» κλήθηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «η ευθύνη δεν μπορεί να βαραίνει εξίσου τις δύο ομάδες, καθώς τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 14/4/2015 και ώρα 15:00 μ.μ., με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή κα. Αντωνία Μέγγουλη καλούνται σε απολογία οι:

1)Α.Ε.Κ- ΠΑΟΚ (για τον αγώνα κυπέλλου ανδρών που διεξήχθη στις 29/3/2015 )" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Θα πρέπει - ωστόσο- να σημειώσουμε πως η ευθύνη δεν μπορεί να βαραίνει εξίσου τις δύο ομάδες, καθώς τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ. Όταν οι Ενωσίτες μπήκαν στο γήπεδο, κατέστρεψαν αρχικά το προστατευτικό δίχτυ και πέταξαν τα πρώτα αντικείμενα και την πρώτη φωτοβολίδα με στυλό.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ απάντησαν με μία φωτοβολίδα (και αυτό ήταν μεγάλο λάθος) για να συνεχιστούν τα επεισόδια μόνο στην θύρα των φιλοξενούμενων, με πρωταγωνιστές μόνο αυτούς και την αστυνομία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε το φύλλο αγώνος και σας αποκάλυψε το PAOK24:  « Στο 16.38 έγιναν συστάσεις και διακοπή του αγώνα. Αιτία ήταν το γεγονός, ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έβγαλαν απ’τη θέση του το προστατευτικό δίχτυ. Γι’αυτό διακόπηκε το παιχνίδι, ώστε να μπει ξανά το δίχτυ. Στη συνέχεια με την είσοδο του κυρίου όγκου των οπαδών της ΑΕΚ έγινε ρίψη φωτοβολίδων. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ απάντησαν με ρίψη πυρσών και έκαναν χρήση πιστολιών φωτοβολίδων.

Αφού δεν αποκαταστάθηκε η ηρεμία με τις συστάσεις, διατάχτηκε η εκκένωση του γηπέδου. Το παιχνίδι άρχισε ξανά μετά από 2,5 ώρες».

ZENITH