Skip to main content

Στο ΣτΕ η «Ελληνικός Χρυσός» κατά υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Στην αντεπίθεση περνά η Ελληνικός Χρυσός προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, διότι, όπως υποστηρίζει, παρέλειψε να εγκρίνει τεχνικές μελέτες για
Στην αντεπίθεση περνά η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διότι, όπως υποστηρίζει, παρέλειψε να εγκρίνει τεχνικές μελέτες για τα έργα στην περιοχή «Μαντέμ Λάκκος».
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το vima.gr,  τα συμπληρωματικά προσαρτήματα «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέως Μαντέμ Λάκκου» και «Τεχνική Μελέτη Νέας Μονάδας Εμπλουτισμού Μαντέμ Λάκκου» είχαν υποβληθεί από την εταιρεία στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και ο νόμος προβλέπει προθεσμία 60 ημερών για την έγκρισή της, η οποία παρήλθε και όπως υποστηρίζει η εταιρεία στην προσφυγή της «χωρίς να υπάρξει καμιά αμφισβήτηση της πληρότητας υποβολής της σχετικής τεχνικής μελέτης».
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι άδειες αυτές συνιστούν τις τελευταίες που όφειλε να εκδώσει το Δημόσιο και, όπως υποστηρίζει, «καταστρατηγείται κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου και συνέχειας του κράτους κατά κατάχρηση εξουσίας».
 
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στην προσφυγή της, η προσβαλλόμενη πράξη αφορά σε «ζωτικής σημασίας τμήμα ενός ενιαίου και αδιάσπαστου έργου, η νομιμότητα του οποίου έχει κριθεί επανειλημμένως από το δικαστήριό σας. Η προσβαλλόμενη πράξη απειλεί να ματαιώσει τη μεγαλύτερη επένδυση σήμερα στη χώρα μας».

ZENITH