Skip to main content

Στο τέλος του έτους το Praktiker της Ξάνθης

Η γερμανική επιχείρηση διαθέτει 13 καταστήματα και συνιστά έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς οικιακού εξοπλισμού, η οποία προσδιορίζεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ, ετησίως.
Προς το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο κατάστημα που προετοιμάζει στην περιοχή της Ξάνθης η πολυεθνική αλυσίδα εμπορίας προϊόντων και ειδών οικιακού εξοπλισμού Praktiker.

Η γερμανική επιχείρηση τον προηγούμενο μήνα πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της, με τα εγκαίνια του νέου καταστήματός της στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει και το τι προτίθεται να πράξει με το πλάνο που είχε ανακοινώσει πριν περίπου δύο χρόνια για τη δημιουργία κι ενός δεύτερου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Για το εν λόγω project, μάλιστα, η Praktiker είχε συνάψει σχετική συμφωνία και με την ATEbank, προκειμένου να ενοικιάσει μακροχρόνια το ακίνητο που διαθέτει η τράπεζα στη δυτική Θεσσαλονίκη, πολύ κοντά στο χώρο όπου έχει αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο City Gate. Έκτοτε, βέβαια, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, πλην, όμως, η πολυεθνική δεν προέβη σε κάποια κίνηση που να υποδηλώνει ότι θα προχωρήσει τα σχέδιά της.

Συνολικά αυτή τη στιγμή η γερμανική επιχείρηση διαθέτει στην ελληνική επικράτεια 13 καταστήματα και συνιστά έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς προϊόντων κι ειδών οικιακού εξοπλισμού η οποία προσδιορίζεται σε περίπου 600 εκ. ευρώ, ετησίως. Οι άλλοι δύο σοβαροί ανταγωνιστές της είναι η γαλλικών συμφερόντων αλυσίδα Leroy Merlin και η γνωστή σουηδική αλυσίδα ΙΚΕΑ, η οποία διατηρεί σήμερα 5 καταστήματα, εκ των οποίων τέσσερα στην Ελλάδα κι ένα στην Κύπρο, με προοπτική διπλασιασμού τους, μέσω επέκτασης και στη Βουλγαρία. Όσον αφορά, τέλος, στα μεγέθη της Praktiker, το 2009 για την αλυσίδα που, οσονούπω, κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στη χώρα, απασχολώντας πάνω από 1.600 εργαζόμενους και εξυπηρετώντας περισσότερους από 7 εκατομμύρια πελάτες, ήταν μια δύσκολη χρονιά, με τις πωλήσεις και τα κέρδη να υφίστανται πίεση, λόγω των εξελίξεων στην οικονομία.

ZENITH