Skip to main content

«Στον αέρα» και πάλι η μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της μεταφοράς των μαθητών με κινητικά προβλήματα στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς καθυστερεί η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ενώ οι μεταφορείς τονίζουν στη Voria.gr ότι δεν
του Φώτη Λώλα
lolas@voria.gr


Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της μεταφοράς των μαθητών με κινητικά προβλήματα στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς οι μεταφορείς μιλώντας στη Voria.gr τονίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδά τους για πολλές ημέρες ακόμη. Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου αναμενόταν εντός της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς και οι γονείς να είναι ανήσυχοι.

Ειδικότερα, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης (ΝΑΘ) προχώρησε σε διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς, το αποτέλεσμα της οποίας εστάλη στο ελεγκτικό συνέδριο, ζητώντας παράλληλα από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μεταφέρουν για λίγες μέρες με δικά τους έξοδα τους μαθητές με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, η απάντηση του ελεγκτικού έχει αργήσει αδικαιολόγητα πολύ, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς να μη μπορούν πλέον να καλύψουν μόνοι τους το κόστος των δρομολογίων.

«Την Παρασκευή αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις μεταφορές από Δευτέρα, αλλά η συνείδησή μας δε μας το επέτρεψε. Το βράδυ της Κυριακής συνεδριάσαμε και πάλι και αποφασίσαμε να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά και κατ ΄επέκταση τους γονείς και γι΄ αυτή την εβδομάδα», τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδόπουλος.

«Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δε μπορούν να καλύψουν τα έξοδα, αλλά βρήκαμε τρόπο σαν συνεταιρισμός να τους χρηματοδοτήσουμε για αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε για πολλές ημέρες ακόμα. Δυστυχώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση θα αργήσει και ως εκ τούτου δε θα μπορούμε να εκτελούμε τα δρομολόγια», συμπλήρωσε.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, το μείζον ζήτημα δεν είναι τα χρήματα, αλλά η αβεβαιότητα για το μέλλον.«Δουλεύουμε με τις προπερυσινές τιμές, ενώ προσπαθούμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε κάθε δρομολόγιο, για να μειώσουμε τα έξοδα. Πρέπει κάποια στιγμή να συζητήσουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να βρούμε μια οριστική λύση».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη των Λευκών Ταξί του νομού, Σοφία Αθανασιάδου, εκφράζει επίσης τον προβληματισμό της. «Από την προηγούμενη Τρίτη εκτελούμε δρομολόγια με δικά μας έξοδα. Δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε μια απάντηση, αλλά εμείς έχουμε δεσμευτεί να εξυπηρετούμε μέχρι την Παρασκευή. Από τη Δευτέρα δε ξέρω ποια θα είναι η στάση μας», υπογραμμίζει.

ZENITH