Skip to main content

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση «RAM»

Στη Δικαιοσύνη και τους Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης περνά προς διερεύνηση η υπόθεση της σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2006 ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τις εταιρίες «RAM MEDIA LTD» και «PARAL
Στη Δικαιοσύνη και τους Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης περνά προς διερεύνηση η υπόθεση της σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2006 ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τις εταιρίες «RAM MEDIA LTD» και «PARALLEL MEDIA GROUP PLC». Τα σχετικά έγγραφα απεστάλησαν από τη ΓΓΑ προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου. Επίσης, έχει ήδη δοθεί εντολή από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη διενέργεια επιθεώρησης στη ΓΓΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα στη διαδικασία για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, για το έτος 2006.

Ως γνωστό, με τη συγκεκριμένη σύμβαση, που -όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το ελληνικό Δημόσιο δια του τότε υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού κ. Ορφανού, είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις 6/11/2006, η τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, για το έτος 2006.

Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για μια μονοήμερης διάρκειας εκδήλωση, για την οποία η εταιρία «RAM MEDIA LTD» θα κατέβαλε -σύμφωνα με τη σύμβαση- «καλές προσπάθειες» για να προσελκύσει έξι βραβευμένους ποδοσφαιριστές καθώς και VIP προσωπικότητες από το διεθνές στερέωμα. Ως εκ τούτου, η εταιρεία είχε λάβει αρχικώς, ως προκαταβολή, το ποσό των 2.400.000 ευρώ. Για την ημερήσια αυτή εκδήλωση συστήθηκε στη συνέχεια Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ, κ. Δουβή, με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού «τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 ευρώ».

ZENITH