Skip to main content

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΤΕ

Υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αγοραπωλησία του ΟΤΕ, στο οποίο ζητούν να εμποδιστεί το «παράνομα» συσταθέν ΔΣ του Οργανισμού να λαμβάνει μείζονος σημασίας α
Υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αγοραπωλησία του ΟΤΕ, στο οποίο ζητούν να εμποδιστεί το «παράνομα» συσταθέν ΔΣ του Οργανισμού να λαμβάνει μείζονος σημασίας αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον ευρωβουλευτή, Νίκο Χουντή, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη και το στέλεχος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστα Παπαδιγενόπουλο επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε και του παρέδωσε το σχετικό υπόμνημα.

Εξερχόμενος από την συνάντηση με τον κ. Τέντε ο Ν. Χουντής τόνισε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την υπόθεση της Siemens... Με το υπόμνημά μας ζητάμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει υπό εποπτεία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ να μην μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις μέχρι να λυθεί το θέμα της παράνομης μεταβίβασης των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom».

«Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί αμέσως, για να ακυρώσει την παράνομη και σκανδαλώδη πώληση του ΟΤΕ», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να κινηθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να ασκήσει δίωξη σε βάρος της Deutsche Telekom και του γερμανικού δημοσίου, που είναι ο κύριος μέτοχός της, για την εξαπάτηση χιλιάδων μικρομετόχων και ιδιαίτερα ασφαλιστικών ταμείων που είχαν επενδύσει στον ΟΤΕ».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «να εμποδιστεί το παράνομα συσταθέν ΔΣ του ΟΤΕ να λαμβάνει μείζονος σημασίας αποφάσεις, που αλλοιώνουν την κατάσταση των εταιρειών του ομίλου» και να περιφρουρηθούν «τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και χιλιάδων μικρομετόχων, αλλά και πολλών ασφαλιστικών ταμείων που έχουν μετοχές του ΟΤΕ στο χαρτοφυλάκιό τους».

ZENITH