Skip to main content

Στον Κ. Παπούλια ο πρωθυπουργός για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την επανεκλογή του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.
Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν νωρίτερα.

«Είναι χαρά και τιμή να έρθουμε σήμερα σε εσάς με μία πρόταση που μας τιμά όλους για την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ευρύτατη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι ο κ. Παπούλιας τίμησε το αξίωμα και ότι σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, έδωσε στίγμα θεσμικό και πολιτειακό με το οποίο ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς, ασφάλειας και δημοκρατίας.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κατοχύρωση και η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί πρώτιστο καθήκον, ενώ ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.

«Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές», είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα δίνουμε μεγάλο και δύσκολο αγώνα διεθνώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας και σε αυτή την πορεία, κύριε Πρόεδρε, η δική σας βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ανώτατο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πιστεύω ότι είναι αυτονόητη η πρότασή μας για την επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφασή μας έχει την ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού».

ZENITH