Skip to main content

Στον ΟΚΑΝΑ κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

Σε θέματα αρωγής και στήριξης των πολιτών μέσω υπηρεσιών που έχουν προληπτικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα και αφορούν στην κοινωνική υγεία των πολιτών, επικεντρώθηκε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

Σε θέματα αρωγής και στήριξης των πολιτών μέσω υπηρεσιών που έχουν προληπτικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα και αφορούν στην κοινωνική υγεία των πολιτών, επικεντρώθηκε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στον ΟΚΑΝΑ.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούνταν από τον Χρόνη Μακρίδη, γραμματέα του κόμματος και τους υποψήφιους βουλευτές Ελένη Χριστιά, Γιάννη Γούναρη, Νίκο Ξυλούρη και Άρτεμη Κέρμου.


 Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη υπηρεσιών που προάγουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, που ενισχύουν τους κοινωνικούς δεσμούς και την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης, και που κυρίως προσφέρουν προστασία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
«Η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός του ΟΚΑΝΑ δεν αποτελούν προϋπόθεση της λειτουργίας του. Αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσει να υπάρχει, για να προσφέρει διευρυμένες δράσεις και υπηρεσίες σε χιλιάδες θεραπευόμενους, εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Το προηγούμενο διάστημα μπήκαν οι βάσεις για έναν νέο ΟΚΑΝΑ, ώστε σήμερα να  διαθέτει δυναμισμό και εξωστρέφεια και να λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα. Οι έννοιες του πολιτικού κόστους, της ανοχής σε νοσηρά φαινόμενα αλλά και του συμβιβασμού με κατεστημένες αντιλήψεις δεν έχουν πλέον εφαρμογή στον ΟΚΑΝΑ», σημείωσαν χαρακτηριστικά τα μέλη του κλιμακίου, συμπληρώνοντας πως είναι κρίσιμο και συνάμα εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκρίνεσαι επιτυχώς στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, οι οποίοι έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη περίθαλψη.

«Το έργο του ΟΑΚΑΝΑ και οι υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες είναι εξαιρετικά σημαντικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ενεργοί χρήστες είναι ιδιαίτερα δύσκολοι ασθενείς και πολλές φορές είναι ανεπιθύμητοι στις υπηρεσίες παροχής υγείας», πρόσθεσαν.

«Η αντιμετώπιση του δυναμικού και πολυπαραγοντικού χαρακτήρα του κοινωνικού αποκλεισμού απαιτεί ένα  πλέγμα πολυδιάστατων δράσεων και παρεμβάσεων στις επωφελούμενες ομάδες του πληθυσμού που απειλούνται ή αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Απαιτεί στοχευμένες παρεμβάσεις και σταθερές πολιτικές», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, σύμφωνα με τους ίδιους, στρατηγικός στόχος του Κινήματος,  είναι η κοινωνική συνοχή, στόχος ο οποίος, όπως είπαν, τα τελευταία χρόνια αποτελεί κεντρικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Image
okana
Business Story
Off

ZENITH