Skip to main content

Στον πάγο τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ

Τη διαβεβαίωση ότι τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ θα παραμείνουν παγωμένα, τουλάχιστον για το επόμενο 5μηνο, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Οικονομίδης.
Παγωμένα θα παραμείνουν τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ, τουλάχιστον για το επόμενο 5μηνο, κατόπιν συμφωνίας των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών και Δικτύων, που εποπτεύουν τη βορειοελλαδική εισηγμένη εταιρεία. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε, για μια ακόμη φορά, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων του υπουργείου Υποδομών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «έπειτα από συνεννόηση μεταξύ των κ. Ρέππα και Παπακωνσταντίνου, έχουμε πει ότι δεν πρόκειται να έχουμε μεταβολές στο τιμολόγιο. Δεν τίθεται κανένα θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου».

Παρόλα αυτά, πάντως, ο κ. Γιάννης Οικονομίδης επισημαίνει με νόημα ότι δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός πως η ΕΥΑΘ είναι μια επιχείρηση που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και η οποία θα πρέπει να διαμορφώσει μια τιμολογιακή πολιτική ανάλογη, όχι μόνο των στόχων της, αλλά και των υπηρεσιακών της αναγκών.

Υπό το πρίσμα αυτό, όπως συμπληρώνει ο ίδιος «όλα θα γίνουν με πολύ προσεκτικό, αλλά και με μελετημένο τρόπο, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε την κρισιμότητα των οικονομικών μεγεθών της χώρας, όπως επίσης γνωρίζουμε και τι περνά ο Έλληνας πολίτης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Ως εκ τούτου όλα θα γίνουν με ευαισθησία».

ZENITH