Skip to main content

Στους 31 οι ελεγκτές που θα βρίσκονται στην Ελλάδα ως την Πέμπτη

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά ...31 μέλη θα αποτελέσουν στην τελική της σύνθεση την αποστολή της τρόικας, αυτή τη φορά και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η πολυπληθέστερη, καθώς μέχρι χθες είχαν έρθ
Ούτε ένας ούτε δύο αλλά ...31 μέλη θα αποτελέσουν στην τελική της σύνθεση την αποστολή της τρόικας, αυτή τη φορά. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η πολυπληθέστερη, καθώς μέχρι χθες είχαν έρθει οι 9 και μέχρι την Πέμπτη θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Η στρατηγική που θα εφαρμοσθεί έχει ξεκαθαρισθεί.

Θα χωρισθούν σε πέντε ομάδες και θα κινούνται παράλληλα προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Δηλαδή, την ίδια μέρα, στελέχη της τρόικας θα βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο υπουργείο Υποδομών και σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, με την ίδια αποστολή: ελέγχους. Μάλιστα, όπως πληροφορείται τώρα η Voria.gr, από την περασμένη εβδομάδα, πριν έλθουν, με επιστολές τους προς κυβερνητικούς αξιωματούχους είχαν ζητήσει στοιχεία που επιθυμούσαν προκειμένου να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη αναφορικά με τα θέματα που θα εξέταζαν ερχόμενοι στην Αθήνα. Έτσι, αυτή τη φορά είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, αν και κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι συνέβαινε το αντίθετο τις προηγούμενες φορές.

Το συμπέρασμα «στο τέλος της ημέρας» είναι ένα: ο κλοιός ελέγχου της τρόικας, προς την ελληνική κυβέρνηση και τη διοίκηση, είναι περισσότερο ασφυκτικός από ποτέ. Κι αυτό θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι ίδιοι οι υπουργοί σε λίγα 24ωρα.

ZENITH