Skip to main content

Στους 50.000 οι νεκροί στην Αϊτή

Στους 50.000 υπολογίζεται να φτάσουν οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή. Την οικονομική βοήθεια ύψους 100 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Οικονομική βοήθεια θ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει στρατεύματα και πλοία των ΗΠΑ στην Αϊτή, για να βοηθήσουν στην διάσωση των πληγέντων από το σεισμό και στις προσπάθειες αποκατάστασης, και τόνισε ότι ο λαός της Αϊτής, «δεν πρόκειται να ξεχαστεί».

Σε τηλεοπτική του ομιλία ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 100 εκατ. δολ. στις προσπάθειες για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό που πιστεύεται ότι έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Όμως και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρός Καν, δήλωσε σήμερα ότι ο διεθνής Οργανισμός θα προσφέρει «πολύ γρήγορα» βοήθεια ύψους 100 εκατ. δολ. στην Αϊτή, που επλήγη από καταστροφικό σεισμό.

Ο Στρός Καν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ότι το ποσό αυτό που θα αποδεσμευτεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα προέλθει από την επέκταση ήδη υφιστάμενου δανείου προς την Αϊτή.

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στην Αϊτή θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα σε 45.000 και 50.000, ενώ περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν τραυματιστεί ή έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με αϊτινό αξιωματούχο του Ερυθρού Σταυρού.

«Κανένας δεν ξέρει με ακρίβεια, κανένας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει έναν αριθμό. Η οργάνωση μας πιστεύει ότι ανάμεσα σε 45.000 και 50.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Πιστεύουμε ακόμη ότι υπάρχουν τρία εκατομμύρια πληγέντες σε ολόκληρη τη χώρα και είτε είναι τραυματισμένοι είτε άστεγοι», δήλωσε ο Βίκτορ Τζάκσον του Ερυθρού Σταυρού της Αϊτής.

ZENITH