Skip to main content

Στους δρόμους 12000 αστυνομικοί από τον Απρίλιο

Σε πανεθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη συζήτηση επερώτησης 14 βουλευτών του ΛΑΟΣ.
Σε πανεθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη συζήτηση επερώτησης 14 βουλευτών του ΛΑΟΣ.

«Θα διαθέσουμε 12.000 αστυνομικούς, αρχές Απριλίου στους πολίτες τουΛεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, στις πρωτεύουσες κάθε νομού και στηνύπαιθρο», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «φιλόδοξο». «Δεν τοδιαφημίζουμε, απλώς φιλοδοξούμε να εμπεδώσουμε ένα διαφορετικό αίσθηματων πολιτών απέναντι στο έγκλημα την ασφάλεια και την Αστυνομία»,υπογράμμισε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι συγκροτούνται τμήματα δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο,συγκεκριμένα 90 τμήματα ασφαλείας με 3.500 αστυνομικούς. Στο σύνολο5.500 αστυνομικοί κι επιπλέον 6.500 αστυνομικοί στα αστυνομικά τμήματα,τα οποία θα λειτουργούν περισσότερο ως τμήματα εξυπηρέτησης του πολίτη,υποδοχής των πολιτών.

«Το σύνθημα είναι "όλοι στον δρόμο", να πολεμήσουμε το έγκλημα. Την προσπάθεια αυτή αξίζει να τη στηρίξουμε όλοι, γιατί αφορά όλους. Είναι πανεθνική προσπάθεια», είπε και ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς τις κατευθύνσεις της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη την ίδρυση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία θα στελεχωθεί με 100 αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων, που μαζί με την ασφάλεια Αττικής θα αναλάβουν αυτό το έργο. «Είναι μεγάλη αποστολή. Αν καταπολεμήσουμε τους δρόμους και τους προορισμούς των μαύρων εγκληματικών χρημάτων, τότε θα έχουμε κερδίσει ένα μέρος αυτού του στοιχήματος», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκπαίδευσης των αστυνομικών, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, τόνισε ότι «από τη μία είχαμε δύο αστυνομικούς στο Μαρούσι, που πήγαν να ελέγξουν τους κακοποιούς και τους αφόπλισαν, κι από την άλλη είχαμε ένα ατυχές περιστατικό με την σύλληψη, όμως, ταυτόχρονα των δύο κακοποιών. Τι συμβαίνει, λοιπόν; Κάποιοι αστυνομικοί, παίρνοντας 1.000-1.200 ευρώ δίνουν μάχη με χειροβομβίδες, καλάζνικοφ, με κακοποιούς αποφασισμένους να σκοτώσουν. Κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να δώσουν τη μάχη, κάποιοι άλλοι γιατί δεν έδωσαν τη μάχη;».

ZENITH