Skip to main content

Στόχος 1,3 δισ. ευρώ από ημιυπαίθριους και αυθαίρετα

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τη συγκέντρωση εσόδων και η εφεδρεία των «συνήθων υπόπτων».
Νέο πακέτο μέτρων έρχεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το γεγονός δεν διαψεύδεται πλέον ούτε από το υπουργείο Οικονομικών, στελέχη του οποίου ανεπισήμως αφήνουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Το θέμα είναι όμως αν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω επιβάρυνση των φορολογουμένων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι λύση έχει βρεθεί. Για παράδειγμα, έμφαση θα δοθεί στην είσπραξη εσόδων από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, αλλά και στην ημι-νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το οικονομικό επιτελείο προσδοκάται ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν περί τα 1,3 δισ. ευρώ. Το χρονικό περιθώριο που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για την είσπραξη αυτού του ποσού είναι οι 8 μήνες, αν και από την εφαρμογή του μέτρου κατά τις 3 πρώτες εβδομάδες τα αποτελέσματα είναι μάλλον ...απογοητευτικά. Το ενδιαφέρον από την πλευρά των εχόντων για άμεσο συμφέρον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Ωστόσο έσοδα δεν θα έλθουν μόνο από το παραπάνω μέτωπο, αλλά κι από αυτό των έμμεσων φόρων. Για μια ακόμα φορά, το βάρος θα κληθούν να σηκώσουν τα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα. Οι συνήθεις ύποπτοι δηλαδή...

ZENITH