Skip to main content

Στόχος η επιστροφή στις αγορές το 2011

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις αγορές το 2011 τόνισε ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor», σημειώνοντας παράλληλα ότι η Αθήνα κερδίζει
Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στις αγορές το 2011 τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Αθήνα κερδίζει νέα αξιοπιστία μετά τα προβλήματα που προκάλεσε το δημοσιονομικό χρέος της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι οι αλλαγές που γίνονται θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες, προσθέτοντας επίσης ότι η κυβέρνησή επιδιώκει αλλαγές σε όλο το σύστημα διακυβέρνησης, όπως περιορισμό του δημοσίου τομέα, καταπολέμηση της διαφθοράς και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του «τρίτου δρόμου» -του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό-, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα αυτορύθμισης της αγοράς αποδείχθηκε λανθασμένη. «Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον «τέταρτο δρόμο» είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. «Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας» υπογράμμισε.

«Η οικονομική κρίση της Ελλάδας «δείχνει» μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη» επανέλαβε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια «πραγματική πολιτική ένωση», καθώς και συντονισμός οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για να προστατευθούν τα κράτη-μέλη από την κερδοσκοπία.

ZENITH