Skip to main content

Στόχος το χρηματιστήριο της Πολωνίας για την «Ευρωσύμβουλοι»

Τις πύλες του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας μέσω εξαγοράς εταιρίας συμβούλων, εντός του α΄εξαμήνου του 2010, ενδέχεται να περάσει η εταιρία «Ευρωσύμβουλοι», με στόχους τη διεύρυνση του δικτύου των θυγ
Τις πύλες του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας μέσω εξαγοράς εταιρίας συμβούλων, εντός του α΄εξαμήνου του 2010, ενδέχεται να περάσει η  εταιρία «Ευρωσύμβουλοι», με στόχους τη διεύρυνση του δικτύου των θυγατρικών της στο εξωτερικό και την περαιτέρω ανάπτυξης της στην Πολωνική αγορά.


Αυτά  δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ομίλου Ευρωσύμβουλοι κ. Στάθης Ταυρίδης με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο διευθυντής ανάπτυξης του χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας   κ. Robert Kwiatkowski που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. 


Το ενδεχόμενο εισαγωγής της Ευρωσύμβουλοι στο χρηματιστήριο  της Πολωνίας και η πιθανή εξαγορά εταιρίας συμβούλων στη χώρα αυτή  εξέτασε ο  κ. Ταυρίδης με τον διευθυντή Ανάπτυξης του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας κ. Robert Kwiatkowski, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. 


Η επίσκεψη κ. Kwiatkowski πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την παρουσίαση του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας στους Έλληνες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Guardian Trust στη Θεσσαλονίκη. 


Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας και συγκεκριμένα της εισαγωγής της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας, εν’ όψει της άμεσης προοπτικής για περαιτέρω διεύρυνση του διεθνούς δικτύου της, με την εξαγορά εταιρίας συμβούλων της Πολωνίας.


Ο κ.  Ταυρίδης, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του Ομίλου Ευρωσύμβουλοι για την εξάπλωσή του στην επιχειρηματική αγορά της Πολωνίας αλλά και για το Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, με κεφαλαιοποίηση 173 δισ. ευρώ και ημερήσιο τζίρο μεγαλύτερο από 400 εκατ. για το 2010.


Επίσης, έκανε γνωστό ότι αντιπροσωπεία της διοίηκησης των Ευρωσυμβούλων εντός του Απριλίου  θα επισκεφθεί τη Βαρσοβία, για να παρουσιάσει τη δυναμική του ομίλου στους θεσμικούς επενδυτές της Πολωνίας. Παράλληλα θα εξετάσει τις διαδικασίες εισαγωγής του ομίλου στο χρηματιστήριο και θα διερευνήσει  τη δυναμική περίπου 6 εταιριών συμβούλων με τις οποίες συνεργάστηκε  ο όμιλος στο παρελθόν, με στόχο την εξαγορά της εταιρίας , που έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης. Σε περίπτωση που είναι απλή η διαδικασία  εισαγωγής,  πιστεύει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου του  θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο deal. 

ZENITH