Skip to main content

Στρατούλης: Καμία αλλαγή σε επικουρικές - ΕΚΑΣ

Τρεις εγκυκλίους για την υγειονομική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και υπερήλικων και τα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή του ΕΚΑΣ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης

Τρεις εγκυκλίους για την υγειονομική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και υπερήλικων και τα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή του ΕΚΑΣ, υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, όπως γνωστοποίησε μιλώντας, στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικά οι τρεις εγκύκλιοι προβλέπουν:

- την παράταση για ακόμη έναν χρόνο της πλήρους υγειονομικής περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες με τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης να γίνεται 50. Υπενθυμίζεται, πως στις 28 Φεβρουαρίου έληγε το προαπαιτούμενο των 100 ενσήμων,

- την αποκατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στους υπερήλικες, που τους έχει κοπεί η σύνταξη και

- τη μη αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή του ΕΚΑΣ - για φέτος προβλέπονταν 100 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη συγκεκριμένη παροχή - με αλλαγές να υπάρχουν μόνο για τα ΑμεΑ.

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε, πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αποκλείεται η οποιαδήποτε μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

ZENITH