Skip to main content

Στρος-Καν: Στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη

«Η ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα και όλοι να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν είναι λανθασμένη», τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημειώνοντας πως χρειάζεται ένα εργαλ
Στην εκτίμηση ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μεγαλύτερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών προέβη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα και όλοι να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν είναι λανθασμένη», τόνισε ο Στρος-Καν, σημειώνοντας πως χρειάζεται ένα εργαλείο που θα ευθυγραμμίζει τις πολιτικές.

«Οι Γάλλοι πιθανόν να το ονομάσουν αυτό οικονομική διακυβέρνηση και οι Γερμανοί Πρόγραμμα Σταθερότητας. Δεν έχει σημασία πως θα το ονομάσει κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας ύψους 110 δισ. ευρώ, ο Στρος-Καν επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν να επιβάλλουν αυστηρότερους όρους για τη χορήγηση των δανείων σε σχέση με το ΔΝΤ και τελικά το πρόγραμμα λιτότητας καθορίστηκε κυρίως από αυτούς.

ZENITH