Skip to main content

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και εντάσεις για τα ανοιχτά καταστήματα

Συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Πανό διαμαρτυρίας σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ερμού στην Αθήνα.

Η λειτουργία των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή των Βαϊων, προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης ζητώντας να μη λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα καμία Κυριακή του χρόνου.
 
Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
 
Από νωρίς το πρωί το «Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια» πραγματοποίησε αποκλεισμούς σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ερμού, στις εισόδους των οποίων ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με καταναλωτές.

Επίσης, ο Σύλλογος υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής απέκλεισε την είσοδο κεντρικού βιβλιοπωλείου της Πλατείας Συντάγματος.
 
Στον πεζόδρομο της Ερμού, εμποροϋπάλληλοι ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Ποτέ δουλειά την Κυριακή». 
 
 

ZENITH