Skip to main content

Συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων στις Σκουριές (φωτο+vid)

Εν εξελίξει βρίσκεται η συγκέντρωση μεταλλωρύχων στο εργοτάξιο των Σκουριών, με κεντρικό σύνθημα «Οι Σκουριές είναι δικές μας».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση μεταλλωρύχων από το δήμο Αριστοτέλη στο εργοτάξιο των Σκουριών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων εργαζομένων μεταλλείων Κασσάνδρας.
 
Οι μεταλλωρύχοι, μαζί με τις οικογένειές τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές εξαγγελίες για ματαίωση της επένδυσης χρυσού στην περιοχή με κεντρικό σύνθημα «Οι Σκουριές είναι δικές μας», απευθυνόμενοι στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
 
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων, Χρήστος Ζαφειρούδας, ζήτησε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές και να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να μη μπει φρένο στην επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, αλλά ταυτόχρονα να ληφθούν όλες εκείνες οι δράσεις, που θα εξασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος.
 
 
 
 
Image
IMG_7183 (1)
 
Image
IMG_7210
 
 
 
Image
skouries3(2)
 
 
Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα, όσοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιούν αντι-συγκέντρωση σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα εξελιχθούν σε πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές. 
 
Για το λόγο αυτό η αστυνομία απέκλεισε το δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο με κλούβα των ΜΑΤ. 
 
Image
klou
 
Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ευχή να μην γίνουν επεισόδια και να μην υπάρξουν εντάσεις.
 
Πηγή φωτογραφιών: Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη
 
Business Story
Off

ZENITH