Skip to main content

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, εμφανίζεται ο επιχειρηματικός κόσμος στη Βουλγαρία.
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανάκαμψη της βουλγαρικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, εμφανίζεται ο επιχειρηματικός κόσμος στη Βουλγαρία, με βάση την ανάλυση της Ένωσης Βιομηχανιών της χώρας (ΒΙΑ).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η βουλγαρική οικονομία ενδέχεται, σταδιακά, να ξεπεράσει την οικονομική κρίση τους επόμενους μήνες. Η πρόβλεψη της ΒΙΑ έχει ως βάση την αύξηση των εξαγωγών που σημειώθηκε στις αρχές του 2010, καθώς και τη μικρή μείωση της ανεργίας που καταγράφηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τη ΒΙΑ, οι προαναφερόμενες εξελίξεις μπορούν να δώσουν βάσιμους λόγους στις εταιρίες να ενισχύσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Στην ίδια ανάλυση τονίζεται ότι η αναδιάρθρωση της βουλγαρικής οικονομίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς από τη «δοκιμασία» της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, επιβιώνουν οι υγιείς επιχειρήσεις.

Στα «μελανά» σημεία της ανάλυσης περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο χαμηλός ρυθμός απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Όπως αναφέρεται, μόλις το 8% των προβλεπόμενων πόρων της περιόδου 2007-2013 έχει απορροφηθεί από τη Βουλγαρία.

ZENITH