Skip to main content

Συγκρoτήθηκε η επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών του Μετρό

Η επιτροπή θα μεταφέρει στη διοίκηση της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό.
Στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την παρακολούθηση των εργασιών του μετρό προχώρησε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με επαγγελματίες και σε συνέχεια όσων συμφωνήθηκαν με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και θα μεταφέρει στη διοίκηση της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών για την κατασκευή του μετρό. Στην επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι των επαγγελματιών από τις περιοχές στις οποίες έχουν αναπτυχθεί εργοτάξια (Μοναστηρίου, Αγία Σοφία, Βενιζέλου, Δελφών), ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και επιστημονικά στελέχη του Επιμελητηρίου.

«Παρά το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια το Επιμελητήριο είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, πραγματοποιώντας συσκέψεις με τους αρμόδιους της Αττικό Μετρό και προτείνοντας μέτρα ανακούφισης, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Συστήσαμε επιτροπή, για να επιδιώξουμε να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν μέχρι τώρα. Το έργο είναι μεγάλο και σημαντικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σβήσουν επιχειρήσεις με πολυετή παρουσία στην πόλη. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έγιναν κινήσεις προς τη θετική κατεύθυνση, όπως η απομάκρυνση των λαμαρινών, και ελπίζουμε ότι στο εξής θα έχουμε μια στενή συνεργασία με την Πολιτεία και την Αττικό Μετρό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

ZENITH