Skip to main content

Σύλληψη Έλληνα παιδόφιλου στις ΗΠΑ

Μετά από ενέδρα που του έστησαν Αμερικανοί πράκτορες καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, συνελήφθη στο Τέμπερ του Κολοράντο 42χρονος Έλλην
Μετά από ενέδρα που του έστησαν Αμερικανοί πράκτορες καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, συνελήφθη στο Τέμπερ του Κολοράντο 42χρονος Έλληνας, καθηγητής Πληροφορικής, κατηγορούμενος για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μέσω διαδικτύου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τις αμερικανικές αρχές, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, παγίδεψαν τον 42χρονο, ο οποίος συνομιλούσε - μέσω διαδικτύου, με το πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων ARC - με Αμερικανίδα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 5 και 7 ετών, και την «έπεισε» να την συναντήσει στο Τέμπερ του Κολοράντο, προκειμένου να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά της.

Όταν όμως μετέβη στις ΗΠΑ, διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη, ότι συνομιλούσε στην πραγματικότητα με Αμερικανούς πράκτορες, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Αμέσως μετά έγινε έρευνα στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα netbook και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 42χρονος παλαιότερα δίδασκε και σε σχολεία, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει ταξίδια σε περιοχές της γης, που εκτιμάται ότι σχετίζονται με παιδοφιλία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Κολοράντο.

ZENITH