Skip to main content

Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομη κράτηση και ληστεία

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, μετά την καταγγελία 46χρονου, για παράνομη κατακράτηση, ληστεία
Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πολίχνης, μετά την καταγγελία 46χρονου ημεδαπού, για παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απειλή.

Ειδικότερα, ο καταγγέλων μετέβη χθες βράδυ στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διαπράχθηκε σε βάρος του το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, από 40χρονο πρώην συνεργάτη του, ο οποίος ενεργούσε από κοινού με την 38χρονη σύζυγό του και την 37χρονη αδερφή της.

Δήλωσε, επίσης, ότι οι προαναφερόμενοι τον κρατούσαν επί δυόμιση ώρες, παρά τη θέλησή του, σε υπόγειο χώρο επαγγελματικής στέγης, στην περιοχή της Πολίχνης και μετερχόμενοι απειλές βίας κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ίδιου και της οικογένειάς του, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 750.000 ευρώ, το οποίο τους όφειλε από προηγούμενη επαγγελματική τους συνεργασία. Κατήγγειλε ακόμη ότι, με χρήση βίας, του απέσπασαν τα κλειδιά του οχήματος, που χρησιμοποιούσε, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μία τσάντα που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα.

Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών Θεσσαλονίκης και κατόπιν αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Πολίχνης, εντοπίστηκαν οι τρεις και συνελήφθησαν. Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ZENITH