Skip to main content

Σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 258 εκατ. ευρώ για το Jessica

Χρηματοδοτική σύμβαση ύψους 258 εκατ. ευρώ με στόχο τη σύσταση ταμείου που θα ονομαστεί Jessica υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στην υπουργό Οικονομίας και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επ
Χρηματοδοτική σύμβαση ύψους 258 εκατ. ευρώ με στόχο τη σύσταση ταμείου που θα ονομαστεί Jessica και θα χρηματοδοτήσει επενδυτικά προγράμματα και έργα αστικής ανάπλασης υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στην υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και τοναντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Επενδύσεων, ΠλούταρχοΣακελλάρη.

Το Jessica χρηματοδοτείται με πόρους από τα περιφερειακά επιχειρησιακάπρογράμματα που διαχειρίζονται οι 13 περιφέρειες, οι οποίες θα έχουν τηδυνατότητα να εισφέρουν αναξιοποίητα ακίνητα ενισχύοντας έτσι το αρχικόκεφάλαιο, ενώ στόχος του εν λόγω ταμείου είναι η διασφάλιση κεφαλαίων για την υλοποίηση ώριμων έργων μεσαίου και μικρού μεγέθους ακόμα και μετά το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ΤίναΜπιρμπίλη, ανέφερε ότι από το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιβάλλοντος του υπουργείου θα διατεθούν καταρχήν 10 εκατ. ευρώ ενώ συνεισφορά στοπρόγραμμα θα έχει και το υπουργείο Πολιτισμού, όπως δήλωσε ο υπουργός κ.Παύλος Γερουλάνος.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε ότι «χθες εκταμιεύθηκαν 891 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήσεις έργων του ΕΣΠΑ», ενώ συμπλήρωσε ότι επιλέξιμα προς χρηματοδότηση είναιμόνο τα έργα που αποτελούν μέρος ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστικήςανάπτυξης, τα οποία εγγυώνται τη συνάφεια μεταξύ των έργων και τηνπεριβαλλοντική ποιότητά τους. «Τα έργα μπορεί να υποβάλλονται από αρχέςτοπικής αυτοδιοίκησης ή να υπάγονται σε δομές συμπράξεων δημόσιου -ιδιωτικού τομέα», τόνισε.

ZENITH