Skip to main content

Συμβασιούχοι εμπόδισαν την έναρξη ημερίδας της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, έπεισε τους συμβασιούχους να αποχωρήσουν μαζί του από την αίθουσα. Το θέμα των συμβασιούχων στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ το απόγευμα.
Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της ημερίδας της ΚΕΔΚΕ με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Polis στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Περίπου 150 συμβασιούχοι των δήμων της Θεσσαλονίκης, της νομαρχίας και του Συνδέσμου ΟΤΑ κρατώντας πανό που έγραφαν «Θέλουμε δουλειά, όχι απολύσεις» και «Σταθερή και μόνιμη δουλειά σε όλους» κατέλαβαν λίγο μετά την έναρξη της ημερίδας την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου διακόπτοντας τις εργασίες. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εκείνη την ώρα ανέβηκε στο βήμα της ημερίδας, ζήτησε από τους συμβασιούχους να εγκαταλείψουν την αίθουσα επισημαίνοντας ότι τα αιτήματά τους δεν μπορούν να συζητηθούν στην ημερίδα, η οποία αφορά στο θέμα της δημόσιας υγείας, ούτε είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις.

«Το 80% των αιτημάτων σας αποτελούν θέσεις της ΚΕΔΚΕ και όλων των δημάρχων. Είμαστε οι φυσικοί σας σύμμαχοι και διαχρονικά σας έχουμε στηρίξει», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης. Γνωστοποίησε, δε, ότι τα αιτήματα των συμβασιούχων θα εξεταστούν και θα ληφθούν αποφάσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ έδωσε τελικά την λύση, ώστε να  συνεχιστούν οι εργασίες της ημερίδας, καθώς έπεισε τους συμβασιούχους να αποχωρήσουν μαζί του από την αίθουσα. Οι διαπραγματεύσεις Κακλαμάνη-εργαζομένων συνεχίστηκαν εκτός του χώρου της ημερίδας.

Στην ημερίδα, στην οποία δεν έδωσε τελικά το «παρών» η υπουργός Υγείας, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα παρουσιαστεί μελέτη του Ινστιτούτου  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη δημόσια υγεία.

ZENITH