Skip to main content

Σύμβουλος της Μέρκελ προειδοποιεί για Grexit

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες τυχόν διαπραγματευτικού τέλματος με τους δανειστές και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κρούει ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ, Κριστόφ Σμιτ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες τυχόν διαπραγματευτικού τέλματος με τους δανειστές και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κρούει ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της Επιτροπής των Σοφών της γερμανικής Καγκελαρίας, Κριστόφ Σμιτ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Westdeutschen Allgemeinen Zeitung, ο σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου υποστήριξε ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα θα έρθει σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, κάνοντας λόγο για «τεράστιες επιπτώσεις».

Στη συνέντευξή του με τίτλο «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά» ο κ. Σμιτ δίνει συνέχεια στη σκληρή γραμμή για την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα.

«Προφανώς η απογοήτευση μετά από πέντε χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής είναι εμφανής στον ελληνικό λαό. Αλλά είναι τραγικό το γεγονός ότι την ώρα που επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα και η Ελλάδα έβλεπε την προοπτική περάσματος από την ύφεση στην ανάπτυξη, η νέα ελληνική κυβέρνηση τραβάει την πρίζα», σημείωσε ο σύμβουλος της Μέρκελ.

ZENITH