Skip to main content

Συμφωνία Ελλάδας- ΕΕ για το Ασφαλιστικό

Σε συμφωνία κατέληξε η ΕΕ με την Ελλάδα σχετικά με το πώς θα προχωρήσει στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπως δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν.
Σε συμφωνία κατέληξε η ΕΕ με την Ελλάδα σχετικά με το πώς θα προχωρήσει στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπως δήλωσε ο Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

«Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε μαζί μας για το πώς να προχωρήσουμε αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο του μνημονίου», δήλωσε ο κ. Ρεν, συμπληρώνοντας πως αυτή θα υλοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο και τον Ιούλιο -χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στη σωστή κατεύθυνση τα δημοσιονομικά μέτρα

Στη σωστή κατεύθυνση εκτιμά ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, ότι κινούνται με τα δημοσιονομικά τους προγράμματα η Ελλάδα και η Ισπανία.

Σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τον κ. Ρεν, αναμένεται να παραμείνει στο σωστό δρόμο αν αντιμετωπιστούν τέτοια θέματα δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Έχουμε μια οικονομική ανάκαμψη σε εξέλιξη, αν και είναι ακόμη μικρή και σταδιακή. Το θετικό είναι η ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου. Από την άλλη πλευρά, έχουμε αβεβαιότητες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική σταθερότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο σεμιναρίου στο Ελσίνκι.

Υποστήριξε δε πως «με τον όρο ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την χρηματοοικονομική σταθερότητα, μπορούμε να αποφύγουμε τον εκτροχιασμό της οικονομικής ανάκαμψης».

ZENITH