Skip to main content

Συμφωνία Ελλάδας-εταίρων βλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Ελλάδα, τα μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της BoE, που συμμετείχε στην ενημέρωση Βαρουφάκη στο City.

Συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της και αποφυγή ενός Grexit βλέπει ο Donald Kohn, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση του Γιάννη Βαρουφάκη σε περίπου εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κλάδου, στο City.

«Εκτίμησή μου είναι πως η Ελλάδα, τα μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία. Ακούσαμε ορισμένες δηλώσεις τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες που δείχνουν πως έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος, έχουν γίνει μερικές υποχωρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, σε μια τόσο τεταμένη κατάσταση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, αλλά η έκθεση του βρετανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα είναι μάλλον πολύ μικρή», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Πιο ισορροπημένο και ευρύ» από ένα σύνηθες πλάνο απλής ανταλλαγής ομολόγων χαρακτήρισε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος ο Michael Hintze, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του hedge fund, CQS που συμμετείχε σε μια από τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών.

Τις συναντήσεις Γιάννη Βαρουφάκη με τα funds στο Λονδίνο φέρονται να διοργάνωσαν η Bank of America Merrill Lynch και η Deutsche Bank ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρέστη και ο Αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ZENITH